Takaisin

Tikkurila, monipuolinen alue Vantaan sydämessä

Tikkurila on vilkas kaupunki keskeisellä sijainnilla

Tikkurilassa asukkaat nauttivat kaupungin kattavien palveluiden läheisyydestä, viihteestä ja kulttuurista sekä toisaalta pääsevät helposti myös rentouttavaan luonnon rauhaan. Tikkurilassa asuu yli 7200 asukasta ja aluetta ympäröivät mm. Hiekkaharju, Simonkylä sekä Viertola. Tikkurila sijaitsee lähellä Helsingin rajaa ja Tikkurilan eteläpuolella sijaitseekin Ala-Tikkurila, joka on osa Helsinkiä.

Tikkurila on tunnettu tiedekeskus Heurekasta sekä vuosittain järjestettävästä Tikkurila Festivaalista, jossa on esiintynyt mm. Apulanta, Antti Tuisku, Juha Tapio, Haloo Helsinki! sekä monet muut suomalaisen musiikin huiput. Tikkurilassa on hyvät urheilumahdollisuudet, sillä alueelta löytyy urheilupuistoja, joissa pääset harrastamaan mm. yleisurheilua, jalkapalloa, jääkiekkoa ja pesäpalloa. Ulkoilua ja luontoa rakastava pääsee lenkkipoluille kätevästi Keravanjoen varteen ja Sipoonkorven kansallispuistokin on lähettyvillä.⁠

Vilkasta ja historiallista liikennöintiä Tikkurilassa

Suomen ensimmäinen rautatie rakennettiin 1860-luvulla ja Tikkurilan asema oli yksi seitsemästä ensimmäisestä asemasta. Tikkurilan juna-asema on Suomen 3. vilkkain. Alueelta matkustatkin junalla hetkessä Helsingin sykkeeseen tai karkaat kohti pohjoista pitkän matkan junalla. Mikäli kaipaat ulkomaille, Helsinki-Vantaan lentokentälle pääset lähijunalla seitsemässä minuutissa.

yulian-alexeyev-ZFJgmAonylo-unsplash

Myös autolla pääset nopeasti jokaiseen suuntaan, sillä Kehä III, Tuusulanväylä ja Lahdenväylä ovat lähellä. Tikkurilaa uudistetaan jatkuvasti ja suunnitteilla on 2030-luvulla raitiotie Hakunilasta Tikkurilan kautta Aviapolikseen ja Lentoasemalle. ⁠

Kodiston vuokra-asunnot Tikkurilassa

Tikkurila railway station

Kodiston kautta vuokrattavia asuntoja on Tikkurilan alueella tällä hetkelllä kaiken kaikkiaan 855 kpl. Kodistokotien keskikoko alueella on 48,2 m² ja keskivuokra 950 €. Suosituin eli vuokratuin huoneistotyyppi on kaksio. Saunan löydät 261 Kodistokodista ja parvekekin löytyy melkein kaikista asunnoista, tarkalleen ottaen 761:stä. Kaikkiin Tikkurilan kohteisiimme lemmikit ovat myös erittäin tervetulleita 🐶🐱🐰 Löytyisikö uusi kotisi Tikkurilasta?