Takaisin

Asuntovuokrausta suurella sydämellä

Kodisto Asuntovuokraus on maanlaajuisesti yli 60 ammattilaisesta koostuva tiimi, jonka pääasiallisena tehtävänä on vuokra-asuntojen välitys. Asuntovuokraajien työtä tukevat asuntoesittelijät, mm. asiakaspalvelua hoitavat Back Office -assistentit sekä Kodiston oma markkinointitiimi. Tämän porukan tehtävä on varmistaa, että kodit löytävät asujansa.

Ratkaisemme asumiseen liittyvät tarpeet nopeasti ja empaattisesti

Asuntovuokraajan työ on monipuolista ja vastuullista. Selvitämme erilaisia yllättäviäkin asumiseen liittyviä tarpeita ratkaisukeskeisesti ja empaattisesti luomalla asuntoa etsiville asiakaskokemuksen, jossa henkilökohtainen palvelu ja kätevät verkkopalvelut toimivat tiiviisti käsi kädessä.

Autamme asiakkaitamme löytämään helposti ja nopeasti kunkin omiin tarpeisiin sopivan kodin, järjestämme asuntonäyttöjä, käymme tarjous- ja sopimusneuvotteluja ja lopulta solmimme vuokrasopimuksen. Vastaamme koko välitysprosessista palvellen luottamuksellisesti niin asunnon hakijoita kuin kiinteistöjen omistajia.

Työssämme asiakaspalvelutaidot, myyntihenkisyys sekä tarkkuus ja huolellisuus ovat avainasemassa. Pidämme osaltamme huolen, että asukaskokemus on sujuva, ja elämän muuttaessa muotoaan, olemme apunasi poismuuttoon ja asunnonvaihtoon liittyvissä asioissa.

Pidämme myös huolen asuntovuokraajiemme osaamisesta mm. kouluttamalla henkilöstöämme. Asuntovuokraajamme suorittavat vuokravälittäjätutkinnon sekä LVV-kokeen (laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä). Vuokraajillamme on monipuolista kokemusta kaupalliselta alalta, kiinteistöalasta ja myynnillisestä asiakaspalvelutyöstä.

Henkilökohtainen palvelu ja toimivat verkkopalvelut ovat osa hyvää asiakaspalveluamme

Työskentelemme pääosin arkisin virka-aikaan, mutta kysynnän kasvaessa olemme huomioineet asiakkaidemme tarpeen saada palvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin. Erityisesti asuntonäytöt ovat ymmärrettävästi toivottuja toimistoaikojen ulkopuolella.

Olemme myös kehittäneet valtavasti palveluidemme automatiikkaa, jotta voimme tarjota asumisen ratkaisuja niitä tarvitseville kellon ympäri.

Asunnonvalinnan kriteerit ovat muuttaneet muotoaan

Asunnon sijainti, kodin kunto ja vuokran suuruus ovat aina olleet tärkeimpien kriteereiden joukossa uutta kotia valittaessa, mutta viime aikoina esiin on noussut myös muita päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä. Moni kaipaa tilaa ympärilleen ja mahdollisuuden etätyöskentelypaikalle omassa kodissaan.

Tämän lisäksi erilaisilla kampanjaeduilla on merkitystä asuntoa valittaessa, kun asuntoja on vapaana paljon. Tällä hetkellä esimerkiksi isompia perheasuntoja on markkinoilla vähän, joten pienet asunnot ovat yliedustettuina ja niiden osalta kysyntä ja tarjonta eivät aivan kohtaa.

Mitä työstään Kodistolla sanoo asuntovuokraaja Sonja Hirvonen?

Kodisto Sonja kuva

”Hyppäsin kiinteistöalalle nelisen vuotta sitten pitkän pankkiuran jälkeen, ja se oli paras päätös, jonka olen tehnyt! Jokainen työpäivä on erilainen, mikä tuo mielekkyyttä tekemiseen – tylsää ei tule! Täytyy myös mainita meidän mahtava tiimi, joka on yksi suurimmista syistä, miksi olen viihtynyt täällä niin pitkään 😊. Tiimissämme näkyy ammattitaito, huumori ja iso sydän – ollaan aina toistemme apuna ja jaetaan porukalla niin onnistumiset, ilot kuin surutkin”, kertoo Sonja.

Erilaiset asiakaskohtaamiset niin kasvotusten kuin sähköpostin välityksellä ovat tärkeä osa asuntovuokraajan työpäivää. Samanaikaisesti saatetaan vuokrata lukuisia asuntoja, ja myös Sonja pyrkii aina pitämään mielessään jokaisen yksilön tarpeet ja toiveet.

”Työstäni tekee merkityksellistä se, kun pääsee olemaan keskeisessä roolissa asunnonhakijan yhdessä elämän tärkeimmistä tapahtumista – etsimässä elämäntilanteeseen sopivaa kotia 😊. On mielettömän palkitsevaa, kun sopiva vuokralainen ja koti löytävät toisensa”, Sonja toteaa.